Stațiunea Trei Ape și Stațiunea Semenic

Drumul de acces către platoul Semenic

Drumul de acces către platoul Semenic

Staţiunea Trei Ape *

Confluenţa a trei râuri ce vin din munţi: Semenic, Grădişte şi Brebu au dat naştere lacului de acumulare Trei Ape. Staţiunea care s-a format în jurul său îi poartă numele şi se întinde pe o suprafaţă de 54 ha. Este un spațiu de poveste, ideal pentru răcoare în zilele caniculare şi linişte deplină.

Situată la 850 m altitudine, este o staţiune climaterică, un loc de relaxare şi recuperare, ce se bucură de temperatura propice practicării sporturilor de iarnă pe pârtiile amenajate.

De asemenea, în Lacul Trei Ape se poate înota, pescui sau naviga.

Staţiunea Semenic **

Aşezată în cea mai importantă subunitate a munţilor Banatului, Complexul turistic Semenic se găseşte la peste 1400 m altitudine, între Vârfurile Piatra Goznei şi Semenic.

Zona e adăpostită de vârfuri montane destinate împătimiţilor sporturilor de iarna, zăpada de aici fiind prezentă din octombrie - noiembrie până în aprilie, cu un strat de aproape 90 de cm.

Staţiunea oferă cel mai lung sezon de ski, dar şi un peisaj minunat, fiind un loc destinat vacanţelor reuşite în orice perioadă a anului.

Munţii Semenicului, parte a grupei sudice a Carpaţilor Occidentali, are la dispoziţie cinci pârtii de schii, de diferite categorii de dificultate.

 
Trasee naturale in zonele carstice din vestul muntilor Apuseni (Crisana - Banat)
Puteti aduga poze daca sunteti autentificat

Căi de Acces

  • * DJ 582 Văliug-Brebu Nou
  • ** DJ 582 Văliug-Brebu Nou, dreapta înainte de Gărâna pe DJ 582E