Staţiunea Stâna de Vale

Staţiunea Stâna de Vale

Staţiunea Stâna de Vale

Situată în apropiere de oraşul Beiuş, la o altitudine de 1100 m, Stâna de Vale este una dintre cele mai mirifice staţiuni de odihnă şi tratament din ţară.

Staţiunea este complet izolată şi înconjurată de munţi, beneficiind de nenumărate atracţii şi trasee montane, alături de pârtia de schi dotată cu teleschi. La Stâna de Vale precipitaţiile sunt abundente, fiind caracterizate de căderi masive de zăpadă (stratul ajungând până la 50-90 cm), care durează până la mijlocul lunii aprilie.

Principala atracţie din această regiune o reprezintă Izvorul Minunilor, despre care legenda spune că are un efect tămăduitor, fiind una dintre cele mai pure şi apreciate ape de izvor de la noi din ţară.

Întreaga staţiune se întinde pe o suprafaţă de 2.700 ha şi constituie un important punct de convergenţă pentru foarte multe trasee turistice. Renumele acesteia în ceea ce priveşte tratamentele curative, tratamentele pentru odihnă şi recreere a turiştilor depăşeşte graniţele ţării, despre apele miraculoase de aici, ape minerale feruginoase şi hipotomice, auzindu-se în toată Europa. Acest loc este recomandat în tratamentul asteniilor, unor dereglări endocrine, dereglarilor respiratorii, organismului slăbit, suprasolicitărilor fizice şi intelectuale, anemiilor, rahitismului şi dereglărilor de creştere la copii.

 
Trasee naturale in zonele carstice din vestul muntilor Apuseni (Crisana - Banat)
Puteti aduga poze daca sunteti autentificat

Căi de Acces

  • DJ 764A, est de Beiuș, comuna Budureasa