Staţiunea Moneasa

Stațiunea Moneasa

Stațiunea Moneasa

Supranumită „Perla Munţilor Apuseni” şi Menyháza în limba maghiara, adică „Orasul Paradisului”, Staţiunea Moneasa este locul ideal de petrecere a vacanţei sau concediului, indiferent de anotimp.

Staţiunea balneoclimaterică se află într-o mică depresiune, la poalele Munţilor Codru-Moma, la altitudinea de 280 m, fiind înconjurată de peisaje pitoreşti de un farmec sălbatic.

Apele termominerale cu certe proprietăţi curative de aici au fost cunoscute, se pare, încă de pe vremea romanilor care au avut aici terme. Acestea cuprind o gamă largă şi se împart între ape bicarbonatate, calcice, magnezice, sodice. Climatul staţiunii Moneasa este esenţial pentru terapeutica balneară, având un efect calmant asupra sistemului nervos central şi, în general, asupra organismului uman.

În staţiune se tratează afecţiunile reumatismale degenerative şi abarticulare, afecţiunile ginecologice, bolile sistemului nervos periferic, precum şi boli metabolice şi de nutriţie (diabet, obezitate). Staţiunea nu este, însă, una exclusiv de tratament, aici existând şi posibilităţi de petrecere a timpului liber.

În zonă se mai poate vizita: 

1. Peștera Liliecilor, DJ 792B Comuna Moneasa
2. Cascada Boroaia, DJ 792B Comuna Moneasa

 
Trasee naturale in zonele carstice din vestul muntilor Apuseni (Crisana - Banat)
Puteti aduga poze daca sunteti autentificat

Căi de Acces

  • DN 79A Chişineu-Criş - Ineu - Vârfurile, stânga pe DJ 793 Buteni - Beliu şi dreapta pe DJ 792B până în comuna Moneasa, apoi drum forestier