Stațiunea Băile Felix

Stațiunea Băile Felix

Stațiunea Băile Felix

Este cea mai mare stațiune balneară cu regim permanent din România.

Efectele terapeutice ale apelor de aici permit tratarea cu succes a reumatismului și afecțiunilor neurologice, ginecologice, iar bazele medicale dispun de instalații pentru metode ca electroterapia, hidroterapia, aerosoli, masaje, împachetări cu parafină și alte operațiuni specifice tratamentelor balneare. Stațiunea este ofertantă și pentru efectuarea unui turism de relaxare.

Documentele vorbesc de călugărul Felix, parohul mănăstirii din Sânmartin, care ar fi descoperit izvoarele termale de aici și efectele acestora încă din anul 1000.

Primele spații amenajate pentru tratament apar între 1711-1721 sub numele de „baia lui Felix”. În anul 1885 se captează un izvor nou cu o temperatură de 49°C.

Stațiunea este extrem de atractivă din punct de vedere turistic. Printre obiectivele ce merită vizitate sunt: lacurile cu nuferi și lotuși, populate cu broaște țestoase și pești exotici și ștrandul cu apă termală Apollo (1900); fenomenul carstic de pe Dealul Şomleului, avenul de la Betfia sau avenul „Hudra Bradii” (impropriu numit de localnici „Craterul de la Betfia”). Acesta are o adâncime de 86 m, puţul său având o cădere aproape verticală de 54 m.

 
Trasee naturale in zonele carstice din vestul muntilor Apuseni (Crisana - Banat)
Puteti aduga poze daca sunteti autentificat

Căi de Acces

  • DN 76/ E 79 Oradea-Deva