Expoziția Memorială „Traian Vuia”

Muzeul Traian Vuia

Muzeul Traian Vuia

Parcul dendrologic Bazoş cu statut de unicat în România a fost realizat prin efortul contelui Ludovic Ambrozy, ambasador al Imperiului Austro- Ungar în Statele Unite ale Americii.

Între 1909 şi 1914 acesta a amenajat şi a populat pădurea aparţinând moşiei familiei cu zeci de specii botanice provenind de pe continentul nord american, în special de la arboretumul Universităţii Harvard.

Parcul cuprinde rezervația propriu-zisă și zona din jurul rezervației, unde se află: Parcul Mare, Parcul American, o seră și o pepinieră pentru specii exotice. Aici se găsesc peste 400 de specii de arbuști exotici care provin de pe 5 continente.

În Parcul American întâlnim plante exotice originare din America, printre care: nucul roșu, paltinul argintiu, paltinul roșu, magnoliul. Are cea mai completă colecţie de stejari americani şi carya din ţară.

Parcul Bazoș a fost declarat arie protejată pentru ocrotirea biodiversităţii, genofondului, ecofondului şi pentru păstrarea echilibrului ecologic în judeţul Timiş. Face parte din Asociaţia Internaţională a Grădinilor Botanice. Reprezintă una dintre atracţiile turistice ale judeţului Timiş.

În zonă se mai poate vizita:

1. Locul fosilier Radămănești, DN 6/E70 Caransebeş- Timişoara, dreapta pe DJ 609C, comuna Bara

 
Trasee naturale in zonele carstice din vestul muntilor Apuseni (Crisana - Banat)
Puteti aduga poze daca sunteti autentificat

Căi de Acces

  • DN 6/E70 Caransebeş- Timişoara, stânga pe DJ 609F, sat Bazoşu-Nou, comuna Remetea Mare