Parcul Botanic

Parcul botanic

Parcul botanic

Întins pe o suprafaţă de 9 ha, frumosul parc dendrologic, cunoscut şi sub denumirea de Grădina Botanică, conţine o mare varietate de specii arboricole.

Primele planuri ale parcului au fost elaborate în 1966, de către arhitectul Silvia Grumeza. În perioada 1986- 1990 în parc s-au plantat 1650 de specii de plante după criterii fitogeografice şi estetice, plante aduse din toată ţara, din colecţii particulare sau schimburi internaţionale de seminţe. A fost declarat prima data rezervaţie ştiinţifică în anul 1995.

În interiorul parcului sunt cuprinse mai multe sectoare: cel ornamental în care se găseşte flora României, cu subsectoarele fitogeografice flora şi vegetaţia forestieră, flora Banatului şi flora Dobrogei, flora mediteraneană, flora Americii de Nord, flora Asiei (cu subsectorul grădina japoneză), sectorul sistematica plantelor, sectorul plante medicinale şi sectorul flora tropicală.

Astăzi, aici se mai găsesc doar 218 de specii din cele peste 1.000 iniţiale, însă parcul deţine specii de colecţie, ce nu se regăsesc în celălalte parcuri ale oraşului.

 
Trasee naturale in zonele carstice din vestul muntilor Apuseni (Crisana - Banat)
Puteti aduga poze daca sunteti autentificat

Căi de Acces

  • Str. Gheorghe Dima nr. 5, municipiul Timişoara